Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Lečo

Sastāvdaļas
  • 3 kg tomātu
  • 2 kg paprikas
  • 1 kg sīpolu
  • 1 kg burkānu
  • ½ glāzes galda etiķa
  • ½ glāzes cukura
  • ½ glāzes eļļas
  • sāls – pēc garšas
Lečo ir teju vai universāls ēdiens, ko var smērēt uz maizes, izmantot kā mērci vai likt zupā. Ātri, garšīgi un praktiski!

Pagatavošana

1
Tomātus aplej ar vārošu ūdeni, lai vieglāk nomizot. Pēc tam tos sagriez nelielos gabaliņos, liec katlā un uz nelielas uguns vāri 1 stundu. Ūdens praktiski nav vajadzīgs, jo no tomātiem izdalīsies sula.
2
Pa to laiku uz pannas nelielā daudzumā eļļas apcep sīpolus un burkānus, līdz tie kļūst zeltaini un mīksti. Papriku sagriez mazos gabaliņos un aplej ar karstu ūdeni, lai tā būtu mīksta (kad paprika kļūst mīksta, ūdeni nokās).
3
Apceptos sīpolus, burkānus un papriku ievieto katlā pie tomātiem, pievieno eļļu, cukuru, sāli. Visu samaisi, pievieno etiķi un vāri vēl 15 minūtes.
4
Liec burciņās. Ziemā ēd kā salātus vai liec pie mērcēm vai zupās.

Pievienot komentāru

Konservēšana