
foto: Shutterstock
Ķiploku ziedkātiem nogriež pašu augšdaļu ar ziedu, ko neizmanto. Sagriež mazākos gabaliņos, lai vieglāk ievietot gaļas mašīnas piltuvē.
Sagrieztos gabaliņus samaļ. Svarīgi! Nemēģini izlaist šo posmu – sadzīves blenderi šādu slodzi neiztur!
Samalto masu porcijās liek blenderī (apmēram 1/3 trauka tilpuma), pielej daļu eļļas un pieliek sāli, rūpīgi sablendē. Pievienojamās eļļas daudzums atkarīgs no vēlamās mērces konsistences – biezākas vai šķidrākas –, kas noskaidrojas pirmās porcijas blendēšanas un degustēšanas gaitā.
Gatavo mērci pilda izkarsētās burciņās, aizvāko. Uzglabā ledusskapī vai pagrabā. Pagājušogad Inga daļai ķiploku mērces pievienoja arī rīvētu Parmas tipa sieru: viena ledusskapī noklīdusī burciņa līdz pavasarim bija uzglabājusies labi.