foto: Shutterstock
Konservēšana
2020. gada 17. augustā, 10:00

Ķiploku ziedkātu mērce

Mērci liek uz grauzdētas vai negrauzdētas maizes, labi garšos kā piedeva pie dārzeņiem, gaļas un makaronu ēdieniem.

Pagatavošana

1

Ķiploku ziedkātiem nogriež pašu augšdaļu ar ziedu, ko neizmanto. Sagriež mazākos gabaliņos, lai vieglāk ievietot gaļas mašīnas piltuvē.

2

Sagrieztos gabaliņus samaļ. Svarīgi! Nemēģini izlaist šo posmu – sadzīves blenderi šādu slodzi neiztur!

3

Samalto masu porcijās liek blenderī (apmēram 1/3 trauka tilpuma), pielej daļu eļļas un pieliek sāli, rūpīgi sablendē. Pievienojamās eļļas daudzums atkarīgs no vēlamās mērces konsistences – biezākas vai šķidrākas –, kas noskaidrojas pirmās porcijas blendēšanas un degustēšanas gaitā.

4

Gatavo mērci pilda izkarsētās burciņās, aizvāko. Uzglabā ledusskapī vai pagrabā. Pagājušogad Inga daļai ķiploku mērces pievienoja arī rīvētu Parmas tipa sieru: viena ledusskapī noklīdusī burciņa līdz pavasarim bija uzglabājusies labi.