Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
No 100 Labi padomi arhīva

Marinēti tomāti

Sastāvdaļas
  • mazi, vēlams vienāda lieluma tomāti
  • zaļās bazilika lapiņas
  • Marinādei:
  • 1 l ūdens
  • 1/2 glāze 9% etiķa
  • 40 g sāls
  • 60 g cukura
  • 8 smaržīgie piparu graudiņi
  • 1 neliela laurlapa
Piedāvājam ideālo recepti tomātu un bazilika cienītājiem. Šādi konservēts baziliks labi saglabā gan garšu, gan krāsu un piešķir patīkamu aromātu tomātiem. Ja vēlies mazliet asāku, pievieno marinādei tējkaroti sinepju graudiņu!

Pagatavošana

1
Sagatavotās burciņās (vēlams puslitra, ideāli, ja tās ir platas uz zemas) liec kārtās nomazgātus un nosusinātus tomātus un bazilika lapiņas.
2
Uzvāri ūdeni, pievieno etiķi un garšvielas un pārlej sagatavotajiem tomātiem.
3
Pasterizē 85 grādu temperatūrā aptuveni 20–25 minūtes.
4
Lai tomāti karsējot nepārplīstu, ar asu irbulīti iedur serdē vai pie serdes. Bez tradicionālajiem garšaugiem – dillēm, mārrutkiem u. tml. –, ko mēdz izmantot tomātu konservēšanai, šim nolūkam ļoti labi noder arī baziliks, timiāns, rozmarīns, lupstājs, koriandrs.

Pievienot komentāru

Konservēšana