Cukini mēdz dēvēt par vienu no nenovērtētākajiem dārzeņiem. Ja nezini, ko ar to iesākt - iemarinē. Ļoti gardi!
foto: Shutterstock
Cukini mēdz dēvēt par vienu no nenovērtētākajiem dārzeņiem. Ja nezini, ko ar to iesākt - iemarinē. Ļoti gardi!
Konservēšana
2024. gada 13. jūnijā, 10:00

Marinēts cukini: vienkārša recepte, ļoti gards rezultāts

Lai iemarinētu cukini, vajadzēs tikai 15 minūtes. Tas būs gatavs pēc dažām dienām, un garša būs patiešām lieliska.

Pagatavošana

15 min
1

Jaunos cukini nomazgā, nogriez galiņus un saliec trīslitru burkā (vai citā traukā, piemēram, bļodā). Pa vidu saliec ķiplokus, seleriju, diļļu kātus ar visiem ziediem.

2

Ja cukini ir mazliet lielāki, var tos sagriezt pāris cm biezās šķēlēs.

3

Tad izvāri marinādi: uz 1 litru ūdens ņem 50 g sāls. Marinādi atdzesē, aplej cukini, uzliec vāciņu (vai šķīvi) un piespied ar kādu smagu priekšmetu.

4

Cukini būs iemarinējušies pēc 3-4 dienām. Tad tos ēd vai ieliek ledusskapī, kur var glabāt 2 nedēļas.

5

Ja gribi marinētus cukini saglabāt ziemai, tad tos pēc ielikšanas burkās un apliešanas ar marinādi pasterizē 15 minūtes 80 grādu temperatūrā, pēc tam burkām uzliek vāciņus.