Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Cukini mēdz dēvēt par vienu no nenovērtētākajiem dārzeņiem. Ja nezini, ko ar to iesākt - iemarinē. Ļoti gardi! (Foto: Shutterstock)

Marinēts cukini: vienkārša recepte, ļoti gards rezultāts

Sastāvdaļas
  • Jaunie cukini
  • Marinādei
  • 1 litrs ūdens
  • 50 g sāls
  • ķiploki, selerijas, diļļu kāti ar visiem ziediem
Lai iemarinētu cukini, vajadzēs tikai 15 minūtes. Tas būs gatavs pēc dažām dienām, un garša būs patiešām lieliska.

Pagatavošana

1
Jaunos cukini nomazgā, nogriez galiņus un saliec trīslitru burkā (vai citā traukā, piemēram, bļodā). Pa vidu saliec ķiplokus, seleriju, diļļu kātus ar visiem ziediem.
2
Ja cukini ir mazliet lielāki, var tos sagriezt pāris cm biezās šķēlēs.
3
Tad izvāri marinādi: uz 1 litru ūdens ņem 50 g sāls. Marinādi atdzesē, aplej cukini, uzliec vāciņu (vai šķīvi) un piespied ar kādu smagu priekšmetu.
4
Cukini būs iemarinējušies pēc 3-4 dienām. Tad tos ēd vai ieliek ledusskapī, kur var glabāt 2 nedēļas.
5
Ja gribi marinētus cukini saglabāt ziemai, tad tos pēc ielikšanas burkās un apliešanas ar marinādi pasterizē 15 minūtes 80 grādu temperatūrā, pēc tam burkām uzliek vāciņus.

Pievienot komentāru

Konservēšana