Jaunos cukini nomazgā, nogriez galiņus un saliec trīslitru burkā (vai citā traukā, piemēram, bļodā). Pa vidu saliec ķiplokus, seleriju, diļļu kātus ar visiem ziediem.
Ja cukini ir mazliet lielāki, var tos sagriezt pāris cm biezās šķēlēs.
Tad izvāri marinādi: uz 1 litru ūdens ņem 50 g sāls. Marinādi atdzesē, aplej cukini, uzliec vāciņu (vai šķīvi) un piespied ar kādu smagu priekšmetu.
Cukini būs iemarinējušies pēc 3-4 dienām. Tad tos ēd vai ieliek ledusskapī, kur var glabāt 2 nedēļas.
Ja gribi marinētus cukini saglabāt ziemai, tad tos pēc ielikšanas burkās un apliešanas ar marinādi pasterizē 15 minūtes 80 grādu temperatūrā, pēc tam burkām uzliek vāciņus.