Medus kēkss
Sastāvdaļas
- 4 cm svaigas ingvera saknes
- 50 ml gaišā sīrupa
- 100 ml šķidrā medus
- 140 g sviesta
- 4 ēd.k. brūnā cukura
- 2 olas
- 75 ml pilngraudu miltu
- 200ml kviešu miltu
- 1/2 tējk. kanēļa
- 1/2 tējk. maltu smaržīgo piparu
- 1/2 tējk. sāls
- 1 tējk. cepamā pulvera
- 100g ingvera sukāžu
Tīri teorētiski iespējams, ka Vinnijam Pūkam tieši šis medus kēkss bija iecienītākais no visiem keksiem. Ieprieciniet savus Vinnijus arī jūs!
Pagatavošana
1
Uzkarsēt krāsni līdz 170 grādiem.
1 litra kēksa formu (22 cm) izklāt ar cepamo papīru ai iesmērēt ar sviestu.
2
Nomizot un sarīvēt ingveru, izspiest caur
sietu un iegūto sulu saglabāt. Ieliet katliņā
sīrupu, pievienot medu, margarīnu un brūno
cukuru un karsēt nelielā temperatūrā, kamēr
margarīns izkusis. Noņemt masu no uguns un 3
min. putot ar mikseri. Pievienot ingvera sulu,
olas un turpināt putošanu vēl 3 min.
3
Sajaukt kopā miltus, cepamo pulveri un
garšvielas un visu iesijāt saputotā masā.
Maisīt, līdz veidojas viendabīga, šķidra mīkla.
Pievienot pusi sasmalcināta ingvera un sukādes, apmaisīt un ieliet masu sagatavotajā formā.
4
Pārkaisīt ar atlikušo ingveru un cept cepeškrāsnī aptuveni 40 min.
Pirms pasniegšanas pārkaisīt ar pūdercukuru.