Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Katiņas rabarbermaize

Sastāvdaļas
  • 800 g rabarberu
  • 6 olas
  • 400 g sviesta
  • 400 g cukura
  • 340 g miltu
  • 2 ēdk. cietes
  • 1 tējk. sodas
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • ½ tējk. citronskābes
  • ½ tējk. kanēļa
Katiņas rabarbermaize

Pagatavošana

1
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru. ieva iesaka izamantot 40x35 cm lielu.
2
Sviestu puto ar 300 g cukura un olu dzeltenumiem. Atsevišķā bļodā iesijā miltus ar sodu, citronskābi, vaniļu un kanēli. Miltu maisījumu iejauc saputotajā sviestā. Mīklu liec uz plāts, pēc iespējas izlīdzini.
3
Rabarberus sagriez gabaliņos, apkaisi ar cieti un samaisi. Uzbirdini uz mīklas.
4
Olu baltumus puto ar 100 g cukura, līdz tie ir biezās, baltās putās. Klāj uz rabarberiem, mēģinot gaisīgo masu nesaplacināt.
5
Cep krāsnī aptuveni 30–40 minūtes. Pārbaudi, vai mīkla viducī izcepusies un virspuse ir gaiši brūna.
6
Izmēģini! Rabarberu vietā ņem zemenes, upenes, ābolus, ērkšķogas vai mellenes. Var arī miksēt dažādas ogas.

Pievienot komentāru

Konditoreja