foto: No 100 Labi padomi arhīva
Miltus iesijā lielā bļodā un vidū izveido bedrīti. Tajā iedrupini raugu, ieber tējkaroti cukura, pielej pienu un visu sajauc ar nedaudz miltiem ieraugam. Bļodu nosedz ar dvieli un raudzē siltā vietā 20 minūtes.
Ieraugam pievieno atlikušo cukuru, vaniļas cukuru, šķipsniņu sāls, olas un visu rūpīgi samīci. Mīkla veidojas bieza un grūti mīcāma. Samīcīto mīklu savel bumbā un pārkaisi ar miltiem. Bļodu pārsedz ar dvieli un liec uz 40 minūtēm siltā vietā rūgt.
Mīklai pievieno mandeļu plāksnītes, sukādes, sadrupinātu marcipānu, rumu un vēlreiz samīci, tad savel bumbā, virsu pārkaisi ar miltiem, pārsedz ar dvieli un vēlreiz 30 minūtes uzraudzē siltā vietā.
Uzrūgušo mīklu liec uz virsmas, kas nokaisīta ar miltiem, un izrullē 25x35 cm taisnstūra formā, lai plāksnes vidus ir plānāks par malām. Ar rokām nogludini plāksnes garākās malas, lai tās ir gludas un apaļīgas, tad plāksni gareniski pārloki uz pusēm, lai virsējā mala ir nedaudz novirzīta no apakšējās. Štoli liec uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Pannu novieto siltā vietā un ļauj štolei “atdzīvoties” 30 minūtes. Cep aptuveni 1 stundu līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.
Vēl karstu štoli bagātīgi aprasini ar kausētu sviestu un pārkaisi ar biezu pūdercukura kārtu.