Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Bazilika maize

Sastāvdaļas
  • 1800 ml kviešu miltu
  • 700 ml rupja maluma kviešu miltu
  • 25 g rauga
  • 3 ēdk. iesala sīrupa
  • 2 tējk. sāls
  • 2 saujas linsēklu
  • 2 saujas saldēta, sadrupināta bazilika
  • 1 l auksta ūdens
Šī ir Zviedrijā populāras maizes recepte, tāpēc receptūrā milti mērīti mililitros, nevis gramos. Mīklu parasti gatavo iepriekšējā dienā, cepšanai veido gan kā kukulīti, gan kā bulciņas. Kad būsi iemanījusies strādāt ar šo mīklu, varēsi dažādot miltu šķirnes pēc pieejamības un garšas. Sanāks 10 bulciņas (vai 2 kukuļi), vajadzēs 8 stundas raudzēšanai + 25 minūtes cepšanai.

Pagatavošana

1
Ņem lielāku katlu vai bļodu, jo citādi mīkla rūgstot izkāps no trauka.
2
Raugu izšķīdini aukstā ūdenī. Pievieno sāli, sīrupu, baziliku, linsēklas un iemaisi miltus. Mīklu kādu brīdi maisi – tai jābūt staipīgai un blīvai. Trauku ar mīklu ieliec ledusskapī uz nakti.
3
Nākamajā rītā uz plāts ar divām ēdamkarotēm liec apaļas mīklas pikas. Cep krāsns vidū 225 grādu temperatūrā 10–15 minūtes (ja cep klaipu, 25–30 minūtes). Izņem no krāsns, liec uz režģa un zem dvieļa ļauj, lai atdziest.
4
Maizītes vislabāk garšo svaigas, taču arī pēc pāris dienām ir labas.

Pievienot komentāru

Konditoreja