Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
No 100 Labi padomi arhīva

Ābolu un kliju mafini

Sastāvdaļas
  • 3 āboli, iztīrīti, sagriezti nelielos kubiņos
  • 250 g miltu
  • 250 ml kefīra
  • 100 g brūnā cukura
  • 50 g kliju
  • 2 olu baltumi
  • 3 ēdk. eļļas
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • ½ tējk. sodas
  • ½ tējk. sāls
  • ½ tējk. kanēļa
  • ¼ tējk. malta muskatrieksta
  • Pārkaisīšanai:
  • 30 g sasmalcinātu riekstu
  • 50 g brūnā cukura
  • 1 ēdk. kliju
Šiem mafiniem labāk ņem skābenus, sulīgus, Latvijā audzētus ābolus, lai tie patīkami kontrastētu ar maigo biskvītu.

Pagatavošana 12 porcijas

1
Uzkarsē krāsni līdz 185 grādiem. Mafinu formas izoderē ar papīriņiem.
2
Sajauc bļodā miltus ar klijām, cukuru, cepamo pulveri, sodu, sāli, kanēli un muskatriekstu.
3
Atsevišķā bļodā sakul olu baltumus ar kefīru un eļļu. Abas masas sajauc viendabīgā mīklā un iemaisi ābolus.
4
Sajauc pārkaisīšanai domātās sastāvdaļas.
5
Sapildi mīklu mafinu formiņās un pārkaisi ar riekstu, kliju un cukura maisījumu. Cep aptuveni 20 minūtes. Gatavību pārbaudi ar koka skaliņu – ja, iedurot mafina viducī un izvelkot, tas ir sauss, ir gatavs!

Pievienot komentāru

Konditoreja