Ābolu un kliju mafini
Sastāvdaļas
- 3 āboli, iztīrīti, sagriezti nelielos kubiņos
- 250 g miltu
- 250 ml kefīra
- 100 g brūnā cukura
- 50 g kliju
- 2 olu baltumi
- 3 ēdk. eļļas
- 1 tējk. cepamā pulvera
- ½ tējk. sodas
- ½ tējk. sāls
- ½ tējk. kanēļa
- ¼ tējk. malta muskatrieksta
- Pārkaisīšanai:
- 30 g sasmalcinātu riekstu
- 50 g brūnā cukura
- 1 ēdk. kliju
Šiem mafiniem labāk ņem skābenus, sulīgus, Latvijā audzētus ābolus, lai tie patīkami kontrastētu ar maigo biskvītu.
Pagatavošana 12 porcijas
1
Uzkarsē krāsni līdz 185 grādiem. Mafinu formas izoderē ar papīriņiem.
2
Sajauc bļodā miltus ar klijām, cukuru, cepamo pulveri, sodu, sāli, kanēli un muskatriekstu.
3
Atsevišķā bļodā sakul olu baltumus ar kefīru un eļļu. Abas masas sajauc viendabīgā mīklā un iemaisi ābolus.
4
Sajauc pārkaisīšanai domātās sastāvdaļas.
5
Sapildi mīklu mafinu formiņās un pārkaisi ar riekstu, kliju un cukura maisījumu. Cep aptuveni 20 minūtes. Gatavību pārbaudi ar koka skaliņu – ja, iedurot mafina viducī un izvelkot, tas ir sauss, ir gatavs!