Vienkāršais aveņu sacepums
Sastāvdaļas
- 750 g stingru aveņu
- 500 ml piena
- 400 g kviešu miltu
- 4 olas
- 3 ēdk. cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
- sviests un milti veidnei
- pūdercukurs pārkaisīšanai
- šķipsniņa sāls
Saldākai garšai var piebērt vairāk cukura vai arī pie gatavā sacepuma pasniegt klāt putukrējumu.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Bļodā iesijā miltus un pievieno cukuru un sāli.
2
Olām atdali dzeltenumu no baltuma. Dzeltenumus pievieno miltiem. Ar putojamo slotiņu iemaisi pienu.
3
Baltumus saputo stingrās putās un iecilā mīklā.
4
Pildi ar sviestu ieziestā un miltiem izsijātā veidnē. Virsū kārto avenes.
5
Liec 160–170 grādu karstā cepeškrāsnī un cep aptuveni pusstundu. Pirms pasniegšanas pārkaisi ar pūdercukuru.