Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Vienkāršais aveņu sacepums

Sastāvdaļas
  • 750 g stingru aveņu
  • 500 ml piena
  • 400 g kviešu miltu
  • 4 olas
  • 3 ēdk. cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • sviests un milti veidnei
  • pūdercukurs pārkaisīšanai
  • šķipsniņa sāls
Saldākai garšai var piebērt vairāk cukura vai arī pie gatavā sacepuma pasniegt klāt putukrējumu.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Bļodā iesijā miltus un pievieno cukuru un sāli.
2
Olām atdali dzeltenumu no baltuma. Dzeltenumus pievieno miltiem. Ar putojamo slotiņu iemaisi pienu.
3
Baltumus saputo stingrās putās un iecilā mīklā.
4
Pildi ar sviestu ieziestā un miltiem izsijātā veidnē. Virsū kārto avenes.
5
Liec 160–170 grādu karstā cepeškrāsnī un cep aptuveni pusstundu. Pirms pasniegšanas pārkaisi ar pūdercukuru.

Pievienot komentāru

Konditoreja