foto: Shutterstock
Konditoreja
2021. gada 3. aprīlī, 14:00

Rauga mīklas pamatrecepte

Raugam vajag siltumu, lai tā mīkla kļūtu poraina un uzrūgtu. Optimālā temperatūra ir 25–28 grādi. Piens, kurā izšķīdina raugu, nedrīkst būt par siltu – pie 40 grādiem rauga šūnas zaudē spēju dzīvot, un mīkla neuzrūgs.

Pagatavošana

1

Bļodā ieber miltus un vidū izveido iedobīti.

2

Mazā bļodiņā ielej 50 ml piena, ieber šķipsniņu cukura, iedrupini raugu un izšķīdini. Ielej iedobītē. Viegli apsijā ar miltiem turpat no bļodas malas.

3

Apklāj ar dvieli un uz 15 minūtēm noliec siltumā.

4

Pievieno atlikušo cukuru, pienu, olu, sviestu un sāli. Samīci viendabīgas konsistences mīklu – vislabāk to darīt ar mikseri, kuram ir mīklas mīcāmie āķi.

5

Pārklāj ar dvieli un noliec siltumā uz kādām 45 minūtēm. Pēc tam izmanto atbilstoši konkrētajai receptei.