Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Rauga mīklas pamatrecepte

Sastāvdaļas
  • 500 g miltu
  • 50 g cukura
  • 250 ml remdena piena
  • 50 g mīksta sviesta
  • 30 g svaiga rauga
  • 1 ola
  • šķipsniņa sāls
Raugam vajag siltumu, lai tā mīkla kļūtu poraina un uzrūgtu. Optimālā temperatūra ir 25–28 grādi. Piens, kurā izšķīdina raugu, nedrīkst būt par siltu – pie 40 grādiem rauga šūnas zaudē spēju dzīvot, un mīkla neuzrūgs.

Pagatavošana

1
Bļodā ieber miltus un vidū izveido iedobīti.
2
Mazā bļodiņā ielej 50 ml piena, ieber šķipsniņu cukura, iedrupini raugu un izšķīdini. Ielej iedobītē. Viegli apsijā ar miltiem turpat no bļodas malas.
3
Apklāj ar dvieli un uz 15 minūtēm noliec siltumā.
4
Pievieno atlikušo cukuru, pienu, olu, sviestu un sāli. Samīci viendabīgas konsistences mīklu – vislabāk to darīt ar mikseri, kuram ir mīklas mīcāmie āķi.
5
Pārklāj ar dvieli un noliec siltumā uz kādām 45 minūtēm. Pēc tam izmanto atbilstoši konkrētajai receptei.

Pievienot komentāru

Konditoreja