foto: No 100 Labi padomi arhīva
Konditoreja
2020. gada 4. novembrī, 10:00

Sklandrauši

Vai arī bez īstās maizes krāsns var izcept skladraušus? Var! Galvenais, lai cepeškrāsns „turētu” lielu un vienmērīgu karstumu. Svarīga ir arī rupja kviešu vai rudzu miltu kvalitāte – šoreiz labāk izvēlies bioloģisko produkciju. Sklandrauša pamatnei vari izvēlēties vienas labības miltus vai arī tos jaukt sev tīkamā proporcijā!

Pagatavošana

60 min40 porcijas
1

Miltus izsijā uz galda, vidū izveido bedrīti. Saplucini taukus vai sviestu, iesit olu, lēni pievieno siltu ūdeni, kurā izšķīdināts cukurs un sāls, tad samīci stingru un labi veltnējamu mīklu. Izveltnē mīklu 2–3 mm biezā plāksnē, izspied 10 cm diametra apļus, krokojot uzloki 1,5 cm maliņu un liec uz pannas, kas izklāta ar papīru.

2

Kartupeļu pildījumam nomizotus kartupeļus novāri sālsūdenī, nolej, izberz caur sietu, pievieno uzvārītu pienu, sviestu un samaisi.

3

Burkānu pildījumam burkānus ar mizu novāri, nomizo un izberz caur sietu. Biezenim pievieno sāli, cukuru, olas, skābu krējumu, miltus un visu samaisi.

4

Rudzu mīklas groziņos liec kartupeļu pildījuma kārtu, virs tās burkānu pildījumu. Sklandraušus cep 10–15 minūtes 200 grādu temperatūrā, līdz virspuse apcepusies zeltaina, bet mīkla ir sausa un kraukšķīga. Sklandraušus var cept tikai ar vienu pildījumu – vai nu kartupeļu, vai burkānu.