foto: Shutterstock
Konditoreja
2021. gada 8. janvārī, 10:00

Viktorijas kūka

Šī ir pirmā kūka, kuras gatavošanā sāka izmantot cepampulveri. Tā nosaukta Anglijas karalienes Viktorijas vārdā.

Pagatavošana

60 min12 porcijas
1

Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Formu izoderē ar cepampapīru. Bļodā saputo sviestu ar cukuru, līdz tas ir viegls un gaisīgs- apmēram 2 minūtes. Putojot pa vienai pievieno olas. Pēc tam iemaisa miltus un cepampulveri.

2

Miltus lej formā un krāsnī cep apmēram 40 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti, iedurtam biezākajā vietā, tam laukā jānāk sausam. Kūku noloba no cepampapīra un atdzesē.

3

Biskvītu sagriež 2 ripās. Vienu pārsmērē ar ievārījumu un liek virsū otru, ko pārsijā ar pūdercukuru.