Banānu un ruma kūka ar asumiņu
Sastāvdaļas
- 200 g cukura
- 200 g miltu
- 150 g rozīņu
- 100 g valriekstu, izlobīti un sasmalcināti
- 1 tējk. malta kanēļa
- ½ tējk. muskatrieksta
- ½ tējk. sāls
- 2 tējk. cepamā pulvera
- 3 gatavi banāni
- 4 ēdk. tumšā ruma
- 3 olas, sakultas
- 125 g sviesta
Asumiņu šeit piešķir garšvielas, jo rums noder tik vien kā aromātam. Ja vēlas izteiktāku garšu, tad baltā cukura vietā izmanto brūno vai pat tumšo muskovado cukuru.
Pagatavošana
1
Sakul sviestu ar cukuru. Banānus saspaidi ar dakšiņu, pievieno rumu un pievieno sviesta un cukura masai. Pa vienai pievieno sakultās olas.
2
Miltus ar garšvielām un riekstiem, rozīnēm sajauc atsevišķā bļodā. Pievieno sakultai masai un visu labi izmaisi.
3
Liec kūkas vai kēksa veidnē un cep aptuveni stundu 190 grādos. Pasniedz ar putukrējumu.