Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Banānu un ruma kūka ar asumiņu

Sastāvdaļas
  • 200 g cukura
  • 200 g miltu
  • 150 g rozīņu
  • 100 g valriekstu, izlobīti un sasmalcināti
  • 1 tējk. malta kanēļa
  • ½ tējk. muskatrieksta
  • ½ tējk. sāls
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 3 gatavi banāni
  • 4 ēdk. tumšā ruma
  • 3 olas, sakultas
  • 125 g sviesta
Asumiņu šeit piešķir garšvielas, jo rums noder tik vien kā aromātam. Ja vēlas izteiktāku garšu, tad baltā cukura vietā izmanto brūno vai pat tumšo muskovado cukuru.

Pagatavošana

1
Sakul sviestu ar cukuru. Banānus saspaidi ar dakšiņu, pievieno rumu un pievieno sviesta un cukura masai. Pa vienai pievieno sakultās olas.
2
Miltus ar garšvielām un riekstiem, rozīnēm sajauc atsevišķā bļodā. Pievieno sakultai masai un visu labi izmaisi.
3
Liec kūkas vai kēksa veidnē un cep aptuveni stundu 190 grādos. Pasniedz ar putukrējumu.

Pievienot komentāru

Konditoreja