Ķirbju kūka
Sastāvdaļas
- 400 g ķirbju biezeņa (vārīts un sablenderēts ķirbja mīkstums)
- 2 glāzes miltu
- 300 g cukura
- ½ glāze piena
- ½ glāze eļļas
- ½ tējk. sodas
- 1 tējk. malta kanēļa
- 2 tējk. vaniļas ekstrakta
- 1 ēdk. cepamā pulvera
- Šķipsniņa sāls
Jauna kūka, kas gatavota no rudens karaļa ķirbja. Ja pienu aizvieto ar rīsu vai mandeļu dzērienu, recepte piemērota vegāniem.
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem. Atrod pannu, ko ietauko vai izklāj ar cepamo papīru.
2
Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli, kanēli.
3
Citā bļodā sajauc ķirbju biezeni, cukuru, eļļu un pienu. Ar rokas mikseri vai blenderi kul masu vismaz 3 minūtes, līdz visas sastāvdaļas ir sajaukušās.
4
Pievieno miltiem daļu no slapjās bļodas satura un kādas 30 sekundes kul ar mikseri. Tad pievieno atlikušo daļu un arī ar miksera palīdzību samaisi kopā viendabīgā masā.
5
Lej mīklu uz pannas un cep 25-30 minūtes.