Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Bumbieru ievārījums ar valriekstiem

Sastāvdaļas
  • 1,2 kg bumbieru
  • 50 g sakapātu valriekstu
  • 500 g ievārījuma cukura 2:1
  • 3 paciņas vaniļas cukura
  • 2–3 ēdk. ruma
  • 1–2 ēdk. ūdens
Tā kā ievārījumam pievienoti valrieksti, burciņas labāk uzglabāt ledusskapī vai vēsā pagrabā.

Pagatavošana

1
Bumbierus nomizo un sagriez mazos gabaliņos un ieber katlā.
2
Pielej ūdeni un, uz lēnas uguns maisot, sutini 5–7 minūtes.
3
Pievieno cukuru un vaniļas cukuru, uzvāri un uz straujas uguns turpini vārīt 4–5 minūtes.
4
Pielej rumu un iemaisi valriekstus.
5
Pildi mazās burciņās un aizvāko.

Pievienot komentāru

Konditoreja