Bumbieru ievārījums ar valriekstiem
Sastāvdaļas
- 1,2 kg bumbieru
- 50 g sakapātu valriekstu
- 500 g ievārījuma cukura 2:1
- 3 paciņas vaniļas cukura
- 2–3 ēdk. ruma
- 1–2 ēdk. ūdens
Tā kā ievārījumam pievienoti valrieksti, burciņas labāk uzglabāt ledusskapī vai vēsā pagrabā.
Pagatavošana
1
Bumbierus nomizo un sagriez mazos gabaliņos un ieber katlā.
2
Pielej ūdeni un, uz lēnas uguns maisot, sutini 5–7 minūtes.
3
Pievieno cukuru un vaniļas cukuru, uzvāri un uz straujas uguns turpini vārīt 4–5 minūtes.
4
Pielej rumu un iemaisi valriekstus.
5
Pildi mazās burciņās un aizvāko.