foto: No 100 Labi padomi arhīva
Konditoreja
2021. gada 8. augustā, 14:00

Ātrā vasaras ogu kūka

Kad gribas ko gardu un pašas ceptu un tajā pašā laikā ātri un vienkārši uzmeistarojamu, pamēģini ātro vasaras ogu kūku! Tev vajadzēs trīs kārtas: mīklas pamatni, vaniļas krēmu, meža un dārza ogas, kādas nu tobrīd ir pieejamas.

Pagatavošana

60 min
1

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, cukuru un sāli saberz ar sviestu, pievieno olas, citrona miziņu un samaisi. Piesijā miltus un sajauc mīklu. To pildi apaļā atveramā formā un cep 50 minūtes 180 grādu temperatūrā. Atdzesē.

2

Katlā ielej pienu un uzkarsē līdz vārīšanās brīdim. Samaisi cukuru ar kukurūzas cieti un lēnām, nepārtraukti maisot, pieber pienam. Turpini karsēt, līdz krēms sabiezējis. Pievieno un iemaisi vaniļas cukuru un sviestu. Atdzesē.

3

Mīklas ripu pārzied ar atdzisušu vaniļas krēmu. Visu bagātīgi pārkaisi ar svaigām ogām.