Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
No 100 Labi padomi arhīva

Ātrā vasaras ogu kūka

Sastāvdaļas
  • Mīklai:
  • 150 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 3 olas
  • šķipsniņa sāls
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 275 g miltu
  • 1 citrona rīvēta miziņa
  • Vaniļas krēmam:
  • 2 glāzes piena
  • 1/2 glāze cukura
  • 2 ēdk. kukurūzas cietes
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 1 tējk. sviesta
Kad gribas ko gardu un pašas ceptu un tajā pašā laikā ātri un vienkārši uzmeistarojamu, pamēģini ātro vasaras ogu kūku! Tev vajadzēs trīs kārtas: mīklas pamatni, vaniļas krēmu, meža un dārza ogas, kādas nu tobrīd ir pieejamas.

Pagatavošana

1
Miltus sajauc ar cepamo pulveri, cukuru un sāli saberz ar sviestu, pievieno olas, citrona miziņu un samaisi. Piesijā miltus un sajauc mīklu. To pildi apaļā atveramā formā un cep 50 minūtes 180 grādu temperatūrā. Atdzesē.
2
Katlā ielej pienu un uzkarsē līdz vārīšanās brīdim. Samaisi cukuru ar kukurūzas cieti un lēnām, nepārtraukti maisot, pieber pienam. Turpini karsēt, līdz krēms sabiezējis. Pievieno un iemaisi vaniļas cukuru un sviestu. Atdzesē.
3
Mīklas ripu pārzied ar atdzisušu vaniļas krēmu. Visu bagātīgi pārkaisi ar svaigām ogām.

Pievienot komentāru

Konditoreja