Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Ķiršu drumstalmaize ar kanēli

Sastāvdaļas
  • 350 g ķiršu bez kauliņiem
  • 140 g miltu
  • 1 ola
  • 85 g izkausēta sviesta
  • 50 g smalkā cukura
  • 4 ēdk. piena
  • ½ tējk. malta kanēļa
  • Pūdercukurs pārkaisīšanai
  • Drumstalām
  • 25 g miltu
  • 25 g sviesta, atlaidināta istabas temperatūrā, sagriezta mazos gabaliņos
  • 25 g smalkā cukura
  • ¼ tējk. malta kanēļa
Kas var būt labāks par siltu drumstalmaizi! Šajā receptē noderēs gan saldie, gan skābie ķirši, vari tos abus arī miksēt.

Pagatavošana

1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Iezied ar sviestu un izklāj ar cepamo papīru apmēram 5 cm dziļu kūkas veidni, kuras diametrs ir 20 cm.
2
Bļodā iesijā miltus un kanēli, pēc tam iemaisi cukuru. Miltu maisījuma vidū uztaisi iedobīti, kur iesit olu, ielej pienu un izkausēto sviestu. Visu samaisi ar koka karoti vai elektrisko mikseri. Maisi līdz masa kļūs viendabīga. Ar karoti liec veidnē un izlīdzini.
3
Ķiršus nomazgā, izņem kauliņus, tad uzber virsū mīklai.
4
Gatavo drumstalas. Visas paredzētās sastāvdaļas ieliek bļodā, ar rokām ieberzē sviestu miltos tā, lai veidojas drumstalas. Pārber pāri ķiršiem.
5
Cep 30-35 minūtes, atdzesē veidnē. Kad kūka atdzisusi, to ņem ārā no veidnes un griež gabaliņos. Pārkaisa ar putukrējumu.

Pievienot komentāru

Konditoreja