Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Aveņu kūciņas ar ciedru riekstiem

Sastāvdaļas
  • 250 g aveņu
  • 100 g ciedru riekstu
  • 200 g miltu
  • 200 g auzu pārslu
  • 250 g sviesta, istabas temperatūrā, sagriezta gabaliņos
  • 175 g brūnā cukura
  • 1 citrona miziņa, smalki sarīvēta
Ļoti vienkārši pagatavojama kūciņa- nosver, saliec veidnē un cep. Tās ir lieliskas piknikiem vai viesībām, bet pasniegtas ar putukrējuma cepurīti, kļūst par smalku desertu.

Pagatavošana 12 porcijas

1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Iezied veidni ar sviestu. Bļodā ieber miltus, auzu pārslas, pieliec sviestu un visu saber, līdz iegūsti ko līdzīgu rupjai rīvmaizei. Ar rokām iemaisi mīklā cukuru, citrona miziņu un ¾ no ciedru riekstiem. Mīklu savel kukulītī.
2
Aptuveni 2/3 no mīklas liec uz plāts, izlīdzini un pavisam viegli piespied. Virsū uzber avenes, pārkaisi ar atlikušās mīklas gabaliņiem, kam pa virsu vienmērīgi uzber atlikušos riekstus. Visu viegli piespied.
3
Cep 35-40 minūtes, līdz kūka kļuvusi bāli zeltaina. Kamēr kūka vēl silta, ar asu nazi sagriez to gabaliņos, tad atstāj pannā pilnībā atdzist.

Pievienot komentāru

Konditoreja