Karameļu maizītes
Sastāvdaļas
- 300 g miltu
- 150 g sviesta, sagriezta gabaliņos
- ¼ glāzes brūnā cukura
- ½ glāzes piena
- 2 tējk. Cepamā pulvera
- Karameļu mērcei:
- 40g sviesta
- 1 ½ glāzes brūnā cukura
- 2 ½ glāzes ūdens
Grēcīgi salds deserts, kuru pagatavot izrādās ir pavisam vienkārši. Pasniegt var tāpat, bet labi garšos ar saldējumu vai putukrējumu.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Vispirms pagatavo karameļu mērci. Pannā liek sviestu, cukuru un ūdeni un uz vidējas liesmas, visu laiku maisot, uzvāra. Noliek malā.
2
Bļodā liek miltus, cukuru, cepamo pulveri un sviestu. Ar blenderi vai rokām visu samīca līdz izveidojas smalkas drupačas. Pamazām pievieno pienu, līdz masa kļūst viendabīga.
3
Mīklu samīca un sadala sešās bumbiņās. Tās liek cepamajā traukā un pārlej ar iepriekš pagatavoto karameļu mērci.
4
Liek cepties 30 minūtes cepeškrāsnī uz 180 grādiem vai kamēr mīkla pilnībā izcepusies.