Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Karameļu maizītes

Sastāvdaļas
  • 300 g miltu
  • 150 g sviesta, sagriezta gabaliņos
  • ¼ glāzes brūnā cukura
  • ½ glāzes piena
  • 2 tējk. Cepamā pulvera
  • Karameļu mērcei:
  • 40g sviesta
  • 1 ½ glāzes brūnā cukura
  • 2 ½ glāzes ūdens
Grēcīgi salds deserts, kuru pagatavot izrādās ir pavisam vienkārši. Pasniegt var tāpat, bet labi garšos ar saldējumu vai putukrējumu.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Vispirms pagatavo karameļu mērci. Pannā liek sviestu, cukuru un ūdeni un uz vidējas liesmas, visu laiku maisot, uzvāra. Noliek malā.
2
Bļodā liek miltus, cukuru, cepamo pulveri un sviestu. Ar blenderi vai rokām visu samīca līdz izveidojas smalkas drupačas. Pamazām pievieno pienu, līdz masa kļūst viendabīga.
3
Mīklu samīca un sadala sešās bumbiņās. Tās liek cepamajā traukā un pārlej ar iepriekš pagatavoto karameļu mērci.
4
Liek cepties 30 minūtes cepeškrāsnī uz 180 grādiem vai kamēr mīkla pilnībā izcepusies.

Pievienot komentāru

Konditoreja