Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Rollbiskvīts ar brūkleņu ievārījumu

Sastāvdaļas
  • Biskvītam
  • 4 olas
  • 4 ēdk. cukura
  • 2 ēdk. miltu
  • 2 ēdk. kartupeļu cietes
  • 1 ēdk. Eļļas, plāts ieziešanai
  • Pildījumam un rotājumam
  • 200 g brūkleņu ievārījuma
  • 1 ēdk. pūdercukura
Biskvītā var smērēt jebkuru ievārījumu, ieteicams, lai tas būtu skābens. Ja gribas pavisam grezni, tajā var ierullēt arī dāsnu vārītā krēma kārtu.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Cepamo plāti (30x40 cm) izklāj ar cepamo papīru, ko iezied ar eļļu.
2
Olas ar cukuru puto ar mikseri līdz vieglām putām – aptuveni 7 minūtes; ar karoti paceļot, tām jānotur forma. Iesijā miltus un cieti. Rūpīgi iecilā, uzmanoties, lai olu masa nesaplok. Masu izlīdzina uz plāts un cep 12 minūtes, līdz virsa sāk brūnēt.
3
Izņem no krāsns. Biskvītu ar visu papīru uzmanīgi sarullē, sākot no garākās malas. Ļauj atdzist.
4
Biskvītu vieglītēm atritini, pārsmērē ar brūkleņu ievārījumu vienmērīgā slānī un, sākot ar garāko malu, atkal sarullē, taču šoreiz noplucinot cepamo papīru.
5
Rollbiskvītu pārsijā ar pūdercukuru un pēc patikšanas rotā ar ogām.

Pievienot komentāru

Konditoreja