Rollbiskvīts ar brūkleņu ievārījumu
Sastāvdaļas
- Biskvītam
- 4 olas
- 4 ēdk. cukura
- 2 ēdk. miltu
- 2 ēdk. kartupeļu cietes
- 1 ēdk. Eļļas, plāts ieziešanai
- Pildījumam un rotājumam
- 200 g brūkleņu ievārījuma
- 1 ēdk. pūdercukura
Biskvītā var smērēt jebkuru ievārījumu, ieteicams, lai tas būtu skābens. Ja gribas pavisam grezni, tajā var ierullēt arī dāsnu vārītā krēma kārtu.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Cepamo plāti (30x40 cm) izklāj ar cepamo papīru, ko iezied ar eļļu.
2
Olas ar cukuru puto ar mikseri līdz vieglām putām – aptuveni 7 minūtes; ar karoti paceļot, tām jānotur forma. Iesijā miltus un cieti. Rūpīgi iecilā, uzmanoties, lai olu masa nesaplok. Masu izlīdzina uz plāts un cep 12 minūtes, līdz virsa sāk brūnēt.
3
Izņem no krāsns. Biskvītu ar visu papīru uzmanīgi sarullē, sākot no garākās malas. Ļauj atdzist.
4
Biskvītu vieglītēm atritini, pārsmērē ar brūkleņu ievārījumu vienmērīgā slānī un, sākot ar garāko malu, atkal sarullē, taču šoreiz noplucinot cepamo papīru.
5
Rollbiskvītu pārsijā ar pūdercukuru un pēc patikšanas rotā ar ogām.