foto: Shutterstock
Konditoreja
2020. gada 26. oktobrī, 14:00

Banānu cepumi

0

Ļoti saldi cepumi, kur miltu vietā izmantoti mandeļu milti jeb maltas mandeles. Tām nav obligāti jābūt lobītām, taču der tās pirms malšanas iemērkt uz pāris stundām ūdenī.

Pagatavošana

50 min
1

Banānus ar dakšiņu saspaida viendabīgā masā. Mandeles blenderī vai kafijas dzirnaviņās smalki samaļ.

2

Bļodā sajauc banānu biezeni, maltās mandeles, kļavu sīrupu un ½ tējkarotes kanēļa. Atsevišķā bļodā atlikušo kanēli sajauc ar cukuru

3

Ar ēdamkaroti veido mīklas piciņas un izviļā cukura un kanēļa maisījumā. Bumbiņas liek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep 160 grādos 35-40 minūtes, līdz tie kļūst brūni un kraukšķīgi. Ļauj atdzist krāsnī.