foto: Shutterstock
Konditoreja
2020. gada 26. oktobrī, 14:00

Banānu cepumi

Ļoti saldi cepumi, kur miltu vietā izmantoti mandeļu milti jeb maltas mandeles. Tām nav obligāti jābūt lobītām, taču der tās pirms malšanas iemērkt uz pāris stundām ūdenī.

Pagatavošana

50 min
1

Banānus ar dakšiņu saspaida viendabīgā masā. Mandeles blenderī vai kafijas dzirnaviņās smalki samaļ.

2

Bļodā sajauc banānu biezeni, maltās mandeles, kļavu sīrupu un ½ tējkarotes kanēļa. Atsevišķā bļodā atlikušo kanēli sajauc ar cukuru

3

Ar ēdamkaroti veido mīklas piciņas un izviļā cukura un kanēļa maisījumā. Bumbiņas liek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep 160 grādos 35-40 minūtes, līdz tie kļūst brūni un kraukšķīgi. Ļauj atdzist krāsnī.