Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Burkānu un ābolu kēkss ar rozīnēm

Sastāvdaļas
  • 225 g miltu
  • 140 g cukura
  • 140 g sarīvēta burkāna
  • 1 apelsīna miza un 4 ēdk. sulas
  • 1 liels ābols, mizots un sagriezts mazos gabaliņos
  • 85 g rozīņu
  • 50 g ķirbju sēklu
  • 5 ēdk. eļļa
  • 1 tējk. malta kanēļa
  • ½ tējk. cepamais pulveris
  • ½ tējk. sāls
Salds kēkss, kurā var just gan burkānu, gan apelsīnu. Pirms pasniegšanas vari pārkaisīt ar pūdercukuru, vai pārliet ar kausētu šokolādi.

Pagatavošana

1
Uzsildi cepeškrāsni uz 180 grādiem. Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli un kanēli.
2
Citā bļodā sajauc eļļu ar apelsīnu sulu un cukuru. Pievieno šo masu miltu bļodai. Samaisi un liec klāt rīvētos burkānus, ābolu, apelsīna miziņu, rozīnes un ķirbja sēklas. Samaisi un liec ietaukotā veidnē.
3
Cep 50-60 minūtes. Ļauj atdzist krāsnī, pirms ņem ārā no veidnes.

Pievienot komentāru

Konditoreja