foto: Shutterstock
Konditoreja
2020. gada 26. septembrī, 14:00

Ābolu kūka ar mandelēm

Salda kūka, kas tik no malas izskatās pēc ierastās ābolmaizes. Pasniedzot vari ēdājus palutināt ar klāt pieliktu piku putukrējuma.

Pagatavošana

90 min8 porcijas
1

Uzsildi cepeškrāsni uz 180 grādiem. Bļodā liec ābolus, ko samaisi ar vienu ēdamkaroti cukura.

2

Lielā bļodā atlikušo cukuru sajauc ar miltiem, cepamo pulveri, vaniļas ekstraktu, olām un sviestu. Pievieno pusi ābolu.

3

Mīklu lej ar cepamo papīru izklātā kūkas veidnē ar 20 cm diametru. Pa virsu kārto mandeles un atlikušos ābolus.

4

Cep 1 stundu un 5 minūtes. Atļauj atdzist krāsnī vēl 10 minūtes, pirms ņem ārā un liec istabas temperatūrā. Pārkaisi ar pūdercukuru.