Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Apelsīnu un čia sēklu kūka

Sastāvdaļas
  • 1 glāze (130 g) kviešu miltu
  • 2 tases (240 g) mandeļu milti (smalki maltas mandeles)
  • 4 olas
  • ½ glāze piena
  • ¼ glāzes (50 g) melno čia sēklu
  • 125g nesālīta sviesta, sagriezta mazākos gabaliņos
  • 1 glāze (220g) cukura
  • 1 ēdamkarote smalki sarīvētas apelsīnu mizas
  • 1½ tējkarotes cepamā pulvera
  • Sīrupam
  • ½ glāzes medus
  • 2 ēdk. apelsīna miziņas
  • ½ glāzes apelsīnu sulas
Īsts dienvidnieku deserts. Oranžās apelsīnu bumbas, aromātiskās mandeles un eksotiskās čia sēklas. Salda, lipīga un dzīvesprieku vairojoša kūka.

Pagatavošana

1
Uzsildi cepeškrāsni uz 160 grādiem. Kūku veidnē (20 cm diametrā) izklāj cepamo papīru un to viegli ieeļļo. Čia sēklas un pienu ielej bļodā un noliec malā uzbriest uz 10 minūtēm.
2
Citā bļodā sajauc sviestu, citrona miziņu un cukuru. Ar mikseri to kul aptuveni 8 minūtes, līdz krēmīgai konsistencei. Pievieno olas un rūpīgi sakul. Klāt liec čia sēklas ar pienu, mandeļu un kviešu miltus, cepamo pulveri un visu samaisi. Liec iepriekš uzsildītā krāsnī cepties 60-70 minūtes.
3
Kamēr kūka cepas, pagatavo sīrupu. Visas sīrupa sastāvdaļas liec karsēties uz pannas. Karsē uz vidējas liesmas 12 minūtes vai kamēr sīrups kļuvis divtik biezs. Kamēr kūka vēl karsta, lej uz tās sīrupu. Griez gabaliņos un pasniedz siltu.

Pievienot komentāru

Konditoreja