Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Zemesriekstu tarte ar vīnogām

Sastāvdaļas
  • Pamatnei:
  • 175 g miltu
  • 75 g sviesta
  • Šķipsniņa sāls
  • Pildījumam:
  • 75 g sviesta
  • 50 g zemesriekstu sviesta
  • 125 g pūdercukura
  • 125 g zemesriekstu
  • 1 ola
  • Sauja vīnogu, pārgrieztas uz pusēm
  • Sauja rupji sasmalcinātu zemesriekstu
Dzirdot tartes vārdu, daudzi sabīstas, domājot, ka deserts būs grūti pagatavojams. Šis gan būs izņēmums! Šīs tartes garša nedaudz atgādina ASV tik iemīļoto sviestmaizi, kur uz baltmaizes šķēles smērē gan zemesriekstu sviestu, gan džemu.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Miltus sajauc ar sāli un pievieno sviestu. Var pievienot 2-3 ēdk. auksta ūdens, lai būtu vieglāk izveidot mīklu. Masu saplacini un ietin pārtikas plēvē, ļauj atdzist 30 minūtes.
2
Cepeškrāsni uzsilda uz 200 grādiem. Mīklu iztin no pārtikas plēves, izrullē to plakanu un ievieto cepamajā veidnē, izveidojot arī maliņas. Ar dakšiņu sadursti pamatni.
3
Uz pamatnes izklāj cepamo papīru, tur saber lēcas vai pelēkos zirņus un liec cepties cepeškrāsnī uz 15 minūtēm. Tad lēcas vai zirņus izņem un turpini cept vēl 5 minūtes.
4
Pildījumam: bļodā sajauc sviestu, zemesriekstu sviestu, cukuru, zemesriekstus un olu. Maisi līdz izveidojas bieza masa.
5
Masu izklāj veidnē virs mīklas. Pa virsu sakārto vīnogu pusītes un izbārsti riekstus
6
Cep 35-40 minūtes, līdz vidus kļuvis stingrs. Atstāj uz 10 minūtēm, tad izņem no formas.

Pievienot komentāru

Konditoreja