Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Pexels.com

Siera kūka ar piparkūku pamatni

Sastāvdaļas
  • 250 g cepumu
  • 100 g kausēta sviesta
  • 500 g krēmsiera
  • 150 ml skābā krējuma
  • 3 olas
  • 125 g pūdercukura
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
Kārdinoša kūka, ko viegli pagatavot pašam. Pamatam var ņemt jebkurus sev tīkamus cepumus, ko Ziemassvētku laikā var aizvietot ar piparkūkām.

Pagatavošana

1
Cepumus sasmalcini blenderī, pievieno kausēto sviestu. Veidni izklāj ar cepamo papīru un to viegli ietauko. Cepumu masu izklāj uz veidnes, izveidojot arī sānu malas.
2
Ar mikseri sakul krēmsieru, krējumu, olas, cukuru un vaniļas ekstraktu. Masu lej veidnē virs cepumu pamatnes.
3
Cep jau iepriekš uzsildītā krāsnī 150 grādos 50-60 minūtes, līdz virskārta kļūst cieta. Tad ņem laukā no krāsns un noliec malā atdzist. Kad kūka atdzisusi, izņem to no formas.

Pievienot komentāru

Konditoreja