Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Pexels.com

Kā vienkārši rotāt Ziemassvētku cepumus un kūkas?

Sastāvdaļas
Tuvojas svētki, kad gribēsies iepriecināt sevi un tuvos ar košām, krāsainām piparkūkām, cepumiem vai kūkām.

Pagatavošana

1
Smalka pūdercukura kārta. Visvienkāršākais paņēmiens, kā izrotāt sausus cepumus, kēksus un līdzīgus gardumus. Pāris karotes pūdercukura ieber smalkā sietiņā un uzsijā uz cepumiem. Ja grib izveidot kādu rakstu, no papīra izgriež atbilstīgu šablonu, uzliek uz kūkas un pārsijā pūdercukuru, pēc tam šablonu noņem.
2
Kokosriekstu skaidiņas. Ja grib baltu virsiņu arī mitrām kūkām, piemēram, augļu kūkām vai plātsmaizēm, vislabāk pārkaisīt ar kokosriekstu skaidiņām (tās iepriekš var arī viegli apgrauzdēt). Pūdercukurs šajā gadījumā nederēs, jo saķeps.
3
Cukura skaidiņas un pērlītes. Tās mēdz būt gan baltas, gan krāsainas un ir vairāk piemērotas virsmām, pie kurām var pielipt. No sausām virsmām tās nobirs. Glīti izskatās, ja pērlīšu toni saskaņo ar cepumu vai kūkas virsmas vai glazūras toni.
4
Cukuroti augļi. Ļoti labi izskatās uz gludām virsām, piemēram, klātām ar šokolādes glazūru. Ziemassvētku laikā vispopulārākās ir apelsīnu un citronu miziņu sukādes, glīti izskatās arī cukurotas karambolas šķēlītes un ābolu ripiņas vai šķēlītes. Tās vienkārši pagatavot: augļus sagriež ļoti plānās šķēlītēs. Silikona dēlīti/paklājiņu (cepampapīrs nav visai piemērots, jo pie tā mēdz pielipt) pārkaisa ar pūdercukuru, uzliek augļu šķēlītes un arī tās pārkaisa ar pūdercukuru. Liek 60 grādu karstā cepeškrāsnī un kaltē 3–4 stundas.
5
Apsarmojušas ogas, ziediņi un lapiņas. Sagatavotas ogas, ēdamus ziediņus un lapiņas iemērc nesaputotā olas baltumā un apkaisa ar smalkāku vai rupjāku cukuru. Kad pārklājums nožuvis, izrotā kūkas un tortes. Šādus rotājumus ledusskapī var uzglabāt vairākas dienas. Sevišķi glīti izskatās apsarmojušas jāņogas un avenes, rožu ziedlapas, vijolīšu ziedi, piparmētras un citronmelisas lapiņas.

Pievienot komentāru

Konditoreja