Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Šokolādes un medus cepumi

Sastāvdaļas
  • 50 g sviesta
  • 125 g šķidra medus
  • 100 g zemesriekstu sviesta
  • 1 olas dzeltenums
  • 200 g mulsis
  • 50 g miltu
  • ½ tējk. sodas
  • 2 ēdk. brūnais cukurs
  • Šķipsniņa sāls
Veselīgs našķis, jo daļa miltu aizstāta ar mulsi jeb granolu. To var viegli pagatavot pats, uz pannas apgrauzdējot auzu pārslas ar rozīnēm, riekstiem un nedaudz cukura.

Pagatavošana

1
Pannā izkausē sviestu kopā ar medu. Noņem pannu no uguns un pievieno zemesriekstu sviestu, maisi līdz rodas viendabīga masa. Pievieno 2/3 mušļa, olas dzeltenumu, miltus, sodu un cukuru. Apmaisi un noliec malā atdzist uz vismaz 10 minūtēm, ik pa laikam apmaisot.
2
No masas izveido 18 valrieksta izmēra bumbiņas. Liec tās uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Viegli piespied, taču pavisam nesaplacini. Uz katra uzber nedaudz pāri palikušā mušļa.
3
Cep 180 grādos 10-12 minūtes.
4
Lai cepumus padarītu kraukšķīgākus, tos pēc izņemšanas no pannas sakārto uz cepeškrāsns restēm un ieliec vēl uz 5 minūtēm krāsnī.

Pievienot komentāru

Konditoreja