Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kanēļmaizītes

Sastāvdaļas
  • 450 g miltu + nedaudz darbam ar mīklu
  • 20 g sausā rauga
  • ½ tējk. sāls
  • 100 g cukura
  • 260 ml kefīra
  • 50 g mīksta sviesta
  • Pildījumam:
  • 100 g kausēta sviesta
  • 4–5 ēdk. malta kanēļa
  • 150 g cukura
Literatūras klasika māca, ka "Noteikti nedrīkst pieļaut Bokas jaunkundzes kļūdu, skopojoties ar kanēli. Kad cep kārtīgas kanēļmaizes, saldi tumīgam kanēlim jāsmaržo pa visu māju!”

Pagatavošana

1
Uz darba virsmas izber miltus un iejauc tajos raugu, sāli un pusi cukura. Vidū izveido krāteri un pamazām lej tajā kefīru, no vidus iemaisot biezu mīklu. Iejauc mīksto sviestu.
2
Mīklu mīci vēl 5 minūtes, līdz tā top gludena un atlec no rokām. Tad to saveļ bumbā, viegli nopūderē ar miltiem, pārsedz ar dvieli un ļauj stundu rūgt.
3
Sagatavo plāti – ieklāj tajā cepampapīru vai ietauko un pārkaisi ar miltiem. Mīklu izrullē apmēram 70 x 70 cm kvadrātā. Ar kausēto sviestu dāsni pārzied mīklu. Bagātīgi uzkaisi kanēli un pārbārsti ar cukuru.
4
Mīklu no vienas malas sarullē un ar asu nazi sagriez 2–3 cm biezas ripas. Tās liec guļus uz plāts, rūpīgi pielipinot sloksnes galiņu vai liekot to maizītes apakšā, lai cepoties neritinās vaļā. Atstāj rūgt vēl apmēram stundu.
5
Uzkarsē krāsni līdz 200 °C. Maizītes liec cepties uz 10–15 minūtēm, līdz tās ir skaisti zeltainas un smaržīgas.

Pievienot komentāru

Konditoreja