foto: Shutterstock
Konditoreja
2022. gada 6. maijā, 10:00

Indiešu naan maize

Šādu maizīti var ēst tādu pašu, bet var ieziest ar humusu, sviestu. Indijā to lauž gabalos un mērcē karijā. Ņem vērā! Sējas melnsēklītes sēklas (nigella sativa) bieži lieto indiešu virtuvē, bet, ja nevari tās nopirkt, aizstāj ar kādām citām sēkliņām.

Pagatavošana

1

Gatavo mīklu. Atdzīvini raugu ar mazliet remdena piena. Izsijā miltus un iemaisi tajos sēkliņas, cepamo pulveri, sāli un cukuru. Samaisi jogurtu, olu un eļļu vai sviestu, pielej miltiem. Pielej arī 250 ml remdena piena. Samīci mīkstu mīklu. Ja mīkla šķiet pārāk sausa, pielej vēl mazliet piena. Mīci 5 minūtes, tad liec ieeļļotā bļodā un noliec uz pusotru stundu malā, līdz mīkla dubultojusies apmēros.

2

Veido maizītes un cep. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Kad mīkla uzrūgusi, izspaidi no tās gaisu, mazliet pamīci un veido naan maizītes – sadali mīklu 10–12 gabalos, katru gabalu pieplacini ar roku, tad, ja vajadzīgs, izrullē un visbeidzot vēl pastiep ar rokām, lai izveidojas šai maizei tipiskā asaras forma, tas ir, viens gals platāks, otrs šaurāks. Apkaisi ar sēkliņām, ja vēlies. Liec uz ieeļļotas un miltiem apkaisītas cepumu plāts un šauj cepeškrāsnī. Cep 12–15 minūtes, līdz maize zeltaini brūna. Vēl siltu apzied ar kausētu sviestu. Apsedz ar dvieli, lai stāv silta, kamēr cep pārējās maizītes.