Ābolu drumstalmaize
Sastāvdaļas
- Maizei
- 1 kg ābolu
- 250 g sviesta
- 250 g cukura
- 250 g miltu
- 3 olas
- 2 tējk. cepamā pulvera
- ¼ tējk. maltu smaržīgo piparu
- ¼ tējk. malta ingvera
- Drupatām
- 100 g miltu
- 100 g auksta sviesta
- 100 g cukura
- 50 g sakapātu lazdu riekstu
Viegla, bet sātīga ābolmaize, kā radīta, lai to baudītu vēlās pēcpusdienās.
Pagatavošana
1
Uzkarsē krāsni līdz 185 grādiem. Sagatavo kantainu cepamo veidni vismaz ar 4 cm augstām maliņām, izklāj to ar cepamo papīru.
2
Saputo sviestu ar cukuru. Pa vienai liec klāt olas un turpini putot, līdz iegūta viegla un gaisīga masa.
3
Masā iejauc miltus, cepamo pulveri, smaržīgos piparus un ingveru.
4
Ābolus nomizo, iztīri un sagriez nelielos gabaliņos. Iejauc mīklā. Mīklu liec sagatavotajā veidnē un izlīdzini.
5
Lai pagatavotu drupatas, visas paredzētās sastāvdaļas liec bļodā un ar pirkstiem sastrādā maizes drupatām līdzīgā masā. Pārkaisi mīklai.
6
Plātsmaizi cep aptuveni stundu, palaikam pārbaudot gatavību ar koka skaliņu – pēc ieduršanas biezākajā vietā tam ārā jānāk sausam.