foto: Publicitātes foto
Konditoreja
2018. gada 10. decembrī, 15:00

Kraukšķīgās medus piparkūkas

Tieši tikko ceptu piparkūku smarža ir tā, kas ienes mājās Ziemassvētku sajūtu. Ja tu dod priekšroku trauslām un kraukšķīgām piparkūkām, kas viegli drūp un atstāj visapkārt smaržīgas drupačas, šī viegli pagatavojamās piparkūku mīklas recepte būs īstā, kas tev jāpamēģina. Lai labi garšo!

Pagatavošana

1

Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno medu, cukuru un sāli. Nepārtraukti maisot, karsē masu līdz cukurs ir izkusis, tad pievieno piparkūku garšvielas.

2

Katliņa saturu atdzesē apmēram 15 minūtes, tad tajā iemaisa olu, skābo krējumu un cepamo pulveri. Pievieno pusi no miltiem, masu kārtīgi sajauc, tad pievieno atlikušos miltus un mīklu samīca ar rokām. Liek ledusskapī un atdzesē apmēram stundu.

3

Mīklu izrullē 0,3 cm biezu, ar formiņām veido piparkūkas, tās izkārto uz cepamās plātnes. Gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 8 minūtes.