Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Publicitātes foto

Piparkūku cepumi ar šokolādi

Sastāvdaļas
  • 1 iepakojums šokolādes kēksa maisījuma (450 g)
  • 100 g kviešu miltu
  • 80 g eļļas pēc izvēles
  • 80 g tumšā cukura sīrupa
  • 2 olas
  • 40 g piparkūku garšvielu
  • šķipsniņa sāls
  • tumšā šokolāde
Tieši tikko ceptu piparkūku smarža ir tā, kas ienes mājās Ziemassvētku sajūtu. Lūk, viegli pagatavojama piparkūku mīklas recepte, kas iedrošinās arī tevi pagatavot šo svētku gardumu.

Pagatavošana

1
Šokolādes kēksa maisījumu sajauc ar kviešu miltiem, sāli un piparkūku garšvielām.
2
Olas un cukura sīrupu ar mikseri kuļ apmēram 2 minūtes, tad pievieno eļļu.
3
Sausās sastāvdaļas sajauc ar slapjajām. Ar rokām samīca mīklu un to stundu atdzesē ledusskapī.
4
Mīklu izrullē 1 cm biezu, ar formiņām veido cepumus un kārto tos uz cepamās plātnes.
5
Cepumus gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 7-8 minūtes, pēcāk atdzesē un iemērc kausētā šokolādē, izrotā ar sakapātiem riekstiem vai cukura dekoriem.

Pievienot komentāru

Konditoreja