foto: Shutterstock
Bļodā samaisi rozīnes, dateles, plūmes un ābolus. Pievieno rīvētās miziņas un alu, pārklāj ar foliju un atstāj uz 12 stundām, lai ievelkas.
Lielā bļodā samaisi atlikušos sausos produktus. Olas sakul, sviestu sarīvē skaidiņās un kopā ar mērcētajiem augļiem pievieno bļodas saturam. Rūpīgi samaisi.
Pudiņa veidni iezied ar sviestu. Iekaisi 2 ēdk. cukura tā, lai graudiņi klātu arī veidnes sieniņas.
Iepildi veidnē un nolīdzini. Veidni pārklāj ar foliju un malas pieloki klāt.
Veidni liec katlā vai dziļā pannā. Pielej verdošu ūdeni tā, lai tas sniegtos veidnei līdz pusei. Uz ļoti lēnas uguns vāri aptuveni 6 stundas. Ik pa laikam pielej ūdeni.
Gatavo pudiņu izņem no katla, veidnē atdzesē, pēc tam izgāz uz lēzena šķīvja un pārklāj ar tīru foliju.