Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Kēkss ar bumbieriem, riekstiem un šokolādi

Sastāvdaļas
  • 125g sasmalcināti rieksti
  • 135g mīksts sviests
  • 115g milti
  • 100g brūnais cukurs
  • 100g tumšā šokolāde
  • 2 olas
  • 1 bumbieris
  • 1 ēd.k. vanilīna cukurs
  • 1 tējk. cepamais pulveris
Rudenī, kad dienas kļūst vēsākas, mājās atgriežas kūkas. Ieklausies mūsu padomā: piepildi māju ar kūku smaržu. Nav nekā labāka, lai nostiprinātu optimismu.

Pagatavošana 26 porcijas

1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Sagatavo formu - silikona formai nekas nav jādara, metāla vai keramisko formu ietauko vai izklāj ar cepamo papīru.
2
Bumbieri nomizo un sagriež kubiņos. Šokolādi sasmalcina ar nazi vai salauž ar rokām.
3
Sasmalcinātus riekstus sajauc ar mīkstu sviestu, miltiem un cepamo pulveri, kārtīgi visu samaisa. Tad pievieno olas, cukuru, vanilīna cukuru, vēlreiz visu samaisa. Pašāš beigās iemaisa bumbierus un šokolādi. Mīklu pārlej sagatavotā formā, cep cepeškrāsnī 50 minūtes.
4
Kēksu atdzesē un pasniedz.

Pievienot komentāru

Konditoreja