Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Biezpiena kēkss

Sastāvdaļas
  • 225g milti
  • 110g sviests
  • 250g cukurs
  • 200g biezpiens 9%
  • 3 olas
  • 1/2 tējk. cepamais pulvers
  • pūdercukurs pārkaisīšanai
Tās saimnieces, kuras piedzīvojušas padomju laikus, noteikti atceras šādu keksu pagatavošanas receptes. Turklāt, tajā laikā īpaši populārs bija uzskats, ka šāds biezpiena kēkss ir īpaši veselīgs, jo biezpienu taču iesaka ēst. :) Nu ko, izmēģiniet šo recepti arī jūs!

Pagatavošana 24 porcijas

1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 170 grādiem.
2
Sviestu uzputo ar cukuru, pievieno biezpienu un puto, līdz veidojas viendabīga masa. Tad pievieno olas, uzputo vēlreiz. Pašās beigās pievieno miltus ar cepamo pulveri, samaisa.
3
Mīklu pārlej formā, izlīdzina un cep 55-60 min. gatavību pārbauda ar irbulīti.
4
Gatavu kēksu pilnībā atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Pievienot komentāru

Konditoreja