Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Biezpiena kūka ar citronu un timiānu 1

Sastāvdaļas
  • 4 olas
  • 300g krēmveidīgs biezpiens
  • 250g cukurs
  • 100g milti
  • 120g mīksts sviests
  • 1 citrons
  • 50g mandeļu lapiņas
  • 1 tējk. vaniļas cukurs
  • 1 ēd.k. pūdercukurs
  • 2 timiāna zariņi
Biezpienu lietot ikdienā mums iesaka visi uztura speciālisti. Biezpienā ir daudz kalcija, kas tik ļoti ir nepieciešams zobiem un kauliem. Atrodams vitamīns A, kas palielina organisma pretestību pret infekcijām un normalizē vielmaiņas procesu. Mēs tam piekrītam un dalamies ar vēl vienu pārbaudītu pārbaudītu biezpiena izmantošanas recepti.

Pagatavošana 22 porcijas

1
Olas uzputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno mīkstu sviestu un uzputo vēlreiz, līdz masa ir viendabīga un gaisīga. Pievieno biezpienu un miltus, rīvētu citrona miziņu un svaigi spiestu sulu, timiāna lapiņas un kārtīgi samaisa.
2
Cepamo formu ietauko un ielej tajā mīklu. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 35-40 min. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
3
Kūku atdzesē. Izdekorē ar mandeļu lapiņām un pārkaisa ar pūdercukuru.

Pievienot komentāru

Konditoreja