foto: Shutterstock.com
Konditoreja
2021. gada 10. aprīlī, 10:00

Biezpiena kūka ar citronu un timiānu

Biezpienu lietot ikdienā mums iesaka visi uztura speciālisti. Biezpienā ir daudz kalcija, kas tik ļoti ir nepieciešams zobiem un kauliem. Atrodams vitamīns A, kas palielina organisma pretestību pret infekcijām un normalizē vielmaiņas procesu. Mēs tam piekrītam un dalamies ar vēl vienu pārbaudītu pārbaudītu biezpiena izmantošanas recepti.

Pagatavošana

60 min22 porcijas
1

Olas uzputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno mīkstu sviestu un uzputo vēlreiz, līdz masa ir viendabīga un gaisīga. Pievieno biezpienu un miltus, rīvētu citrona miziņu un svaigi spiestu sulu, timiāna lapiņas un kārtīgi samaisa.

2

Cepamo formu ietauko un ielej tajā mīklu. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 35-40 min. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

3

Kūku atdzesē. Izdekorē ar mandeļu lapiņām un pārkaisa ar pūdercukuru.