Konditoreja
2016. gada 12. oktobrī, 06:56

Mazie ābolu kruasāni

Godīgi sakot šie kruasāni (citi tos sauks par pīrādziņiem) man ļoti garšo, bet pats baidījos tos gatavot. Likās sarežģīti. Taču nekā! Nav tik traki, vajag tikai sākt un viss izdosies. Katrā ziņā vienreiz tos pagatavojot, recepti atkārtosiet vēl un vēl. Turklāt, tagad ir ābolu laiks un tie ir īpaši gardi!

Pagatavošana

40 min
1

Ābolus nomizo un sagriež palielās daiviņās

2

Mīklu atkausē. Galdu pārkaisa ar miltiem un mīklu mazliet izrullē. Mīklu sadala trīsstūrīšos. Katru trīssturīti pārkaisa ar cukuru un kanēli. Uz resnākās mīklu trīsstūra daļas liek ābola šķēli un sarullē. Kruasānus apsmērē ar sakultu olu un cep iepriekš uzkrsētā krāsnī 180 grādos 15 min.

3

Pēc vēlmes kruasānus var izdekorēt ar sasmalcinātiem riekstiem, pērļu cukuru vai šokolādes skaidiņām.