Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepumi ar sieru un mandelēm

Sastāvdaļas
  • 120 g sarīvēts siers (Čedara, Mednieku), jebkurš pikantāks siers
  • 113 g sviests istabas temperatūrā
  • 115 g milti
  • 1 tējk. sāls
  • šķipsniņa kajenas piparu
  • 30 mandeles
  • 2 olas (nedaudz uzputotas, apsmērēšanai)
  • paprikas pulveris
Šī recepte ir ievērības cienīga ne tikai tāpēc, ka cepumi patiesi izdodas lieliski. Bet pati mīkla ledusskapī droši var glabāties nedēļu. Ja paredzams lielāks pasākums, sagatavojot mīklu iepriekš, jūs ietaupīsiet savu laiku.

Pagatavošana

1
Ielikt sieru, sviestu, miltus, sāli un piparus bļodā ar virtuves kombainu (var ar rokām) maisīt, līdz masa kļūst viendabīga. Izveidojušos mīklu sadalīt divās daļās, izveidot divus cilindriskas formas ruļļus apmēram 4 cm diametrā. Ietiniet tos pergamentā un ielikt ledusskapī ne mazāk kā 2 stundām. Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izklāt cepešpannu ar pergamentu. Izņemiet mīklu no ledusskapja un no mīklas izveidojiet aplīšus biezumā ~ 0,5-0,6 cm. Izvietojiet tos uz cepešpannas attālumā 4-5 cm vienu no otra. Uz katra aplīša uzlikt pa mandelei un viegli to iespiest mīklā. Cepumiņus apziest ar olu un apkaisīt ar paprikas pulveri. Cep 15 minūtes. Ļaujiet cepumiem atdzist ~ 5 minūtes un tad tos izlikt uz šķīvja.
2
Cepumus pasniedz karstus vai istabas temperatūrā.
3
avots:laperla-foto.livejournal.com

Pievienot komentāru

Konditoreja