Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Maizīte ar karamelizētiem āboliem

Sastāvdaļas
  • 250 g kārtainā bezrauga mīkla
  • 4 vidēji āboli
  • 250 g brūnais cukurs
  • 160 g sviests
  • 120 ml kalvados
  • piparmētras
  • 2 vaniļas pākstis
Šī recepte atceļoja no Francijas reģiona Langedokas (Languedoc). Nobaudot kļūst skaidrs, garšos arī mums - ziemeļniekiem un daudzas saimnieces ābolu sezonā to gatavos itin bieži.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Izrullēt mīklu un sadurstīt to ar dakšiņu. Ar iepriekš izveidotu kartona trafaretu izveidot mīklas aplīšus (12-15cm diametrā). Salikt mīklas aplīšus cepešpannā. Nomizot ābolus, izņemt sēkliņas. Ābolu sagriezt smalkās šķēlītēs. Izlikt ābolu šķēlītes uz mīklas aplīšiem, liekot vienas šķēlītes maliņu virsū iepriekšējai. Ābolu šķēlītes pārkaisīt ar cukuru. Maizītes vidū uzlikt rieksta lieluma sviesta gabaliņu. Cept iepriekš līdz 190 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī ~ 18 minūtes. Kā maizītes gatavas, izlikt uz šķīvja un pārliet tās ar uzsildītu kalvadosu un aizdedzināt. Flambētās maizītes pirms pasniegšanas dekorē ar vaniļas pāksts gabaliņiem un piparmētras lapiņām.
2
Klāt var pasniegt krējumu

Pievienot komentāru

Konditoreja