Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Biezpiena cepumi "Zosu kājiņas" 1

Sastāvdaļas
  • 200g biezpiens
  • 200g sviests
  • 250g milti
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  • 1 tējk. vaniļas cukurs
Agrāk bija tādas konfektes, bet ne mazāk leģendāri ir cepumi ar šādu pašu nosaukumu. Nosaukums ir radies no cepumu formas - mazie trīssturīši pēc formas atgādina zosu pleznas. Lai labi garšo!

Pagatavošana

1
Biezpienu, sviestu, miltus un cepamo pulveri sajauc kopā un iemīca mīklu. No mīklas izveido bumbu, ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī uz 1-1,5 st.
2
Mīklu izrullē plānā kārtā un izgriež aplīšus. Iebēr šķīvītī cukuru. Aplīšus no vienas puses iemērc cukurā, saloka uz pusēm (ar cukuru uz iekšu), vēlreiz iemērc cukurā un vēlreiz saloka uz pusēm (ar cukuru uz augšu). Ar dakšu saspiež kopā, lai veidojas zosu kājiņa un kārto uz cepešpannas.
3
Cep 200 grādos 20-25 min.

Pievienot komentāru

Konditoreja