Grilētas garneles ar apelsīnu glazūru
Sastāvdaļas
- 12 lielas garneles
- Mērcei:
- 100g apelsīnu marmelādes
- 3 ēd.k. medus
- 3 ēd.k. citrona sulas
- 1 čili pipars
Jūras veltes un citrusi ļoti labi sader kopā. Vienīgi, citronu garša jau ierasta un brīžiem ēdienu dara garlaicīgu! Pamēģiniet apelsīnus - mazliet rūgtus, mazliet saldus, tie ideāli saderēs ar garnelēm.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Garneles notīrīt, atstājot galvas un astes, uzdurt uz iesmiem, iepriekš izmērcētiem ūdenī.
2
Nelielā katliņā sajaukt marmelādi ar citrona sulu, medu, smalki sakapātiem čili pipariem un uzkarsēt. Tikko sāks sabiezēt, tā noņemt no uguns. Ar šo mērci apsmērēt garneles.
3
Garneles grilēt uz karstām oglēm, ik pa brīdim apgrozot un apsmērējot ar mērci.
4
Pasniegt ar šo pašu mērci.