Jūras veltes
2023. gada 2. oktobrī, 05:49

Zivju zupa ar gliemenēm un baltām pupiņām

0

Visgaršīgākās un labākās mīdijas nopērkamas laika posmā no septembra līdz februārim. Bet ja nu galīgi nav iespējas tās iegādāties svaigas, var izlīdzēties ar konservētām.

Pagatavošana

90 min4 porcijas
1

Novārīt buljonu ar pāris lauru lapām un izkāst caur sietu.

2

Mīdijas tīrā ūdeni paturēt kādas 3-4 stundas. Notīrīt bārdiņu.

3

Puravu sagriezt uz pusēm un apcept sausā pannā ar griezuma vietu uz leju.

4

Buljonam pievienot puravus un timiāna zariņus. Saspiestus ķiplokus, attīrītus no ādiņas tomātus, pupiņas un vārīt 10 minūtes.

5

Pievienot mīdijas un vārīt, kamēr tās atveras. Kā pēdējo pievienot gabaliņos sadalītu zivi. Izņemt puravu, ķiplokus un timiānu.