Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Ābolu biezenis

Sastāvdaļas
  • 1 kg stingru ābolu
  • 150 g sīpolu
  • 600 g brūnā cukura
  • 150 g rozīņu
  • 200 ml etiķa
  • 1 ēdk. sinepju sēklu
  • 2 tējk. sāls
  • 1 tējk. malta ingvera
  • ½ tējk. maltu čili piparu
Ābolu biezenis ir absolūta bērnības klasika, kura smarža iezīmē tikai vienu, ir rudens, drīz uz skolu! Ēdams gan viens pats, gan ar baltmaizes riku vai siltām pankūkām.

Pagatavošana

1
Nomizotus ābolus un sīpolus sagriez mazos gabaliņos, ieber katlā, pielej etiķi un pievieno garšvielas.
2
Ik palaikam apmaisot, vāri uz diezgan straujas uguns 30–40 minūtes. Biezenis ir gatavs, kad visi produkti savārījušies biezā putriņā.
3
Biezeni pildi burciņās un aizvāko.

Pievienot komentāru

Ievārījumi