Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Zemeņu ievārījums ar rumu

Sastāvdaļas
  • zemenes - 1 kg
  • cukurs - 1,4 kg
  • ūdens - 100 ml
  • rums - 50 ml
Zemenes un rums ir klasiska brīnišķīga garšu kombinācija, kuru vērts izmēģināt arī ievārījumā. Lai labi garšo!

Pagatavošana

1
Iepriekš sašķirotas zemenes nomazgā un ļauj notecēt ūdenim. Pusi porcijas apbe ar cukuru, pievieno ūdeni un pagatavo sīrupu.
2
Atstāj uz 8 stundām.
3
Pēc tam pievieno atlikušo cukuru, ievārījumu liek uz mazas uguns un karsē līdz vārīšanās temperatūrai apmēram 5 minūtes. Noņem putas.
4
Noņem no uguns un atstāj atdzesēties 5 stundas. Tad uzkarsē vēlreiz, gatavošanas beigās pievieno rumu.
5
Pilda tīros traukos un aizvāko.
6
Padoms: Ja jums nav ruma, to varat aizstāt ar konjaku, arī tas piedos neparastu aromātu un garšu.

Pievienot komentāru

Ievārījumi