Zemeņu ievārījums ar rumu
Sastāvdaļas
- zemenes - 1 kg
- cukurs - 1,4 kg
- ūdens - 100 ml
- rums - 50 ml
Zemenes un rums ir klasiska brīnišķīga garšu kombinācija, kuru vērts izmēģināt arī ievārījumā. Lai labi garšo!
Pagatavošana
1
Iepriekš sašķirotas zemenes nomazgā un ļauj notecēt ūdenim. Pusi porcijas apbe ar cukuru, pievieno ūdeni un pagatavo sīrupu.
2
Atstāj uz 8 stundām.
3
Pēc tam pievieno atlikušo cukuru, ievārījumu liek uz mazas uguns un karsē līdz vārīšanās temperatūrai apmēram 5 minūtes. Noņem putas.
4
Noņem no uguns un atstāj atdzesēties 5 stundas. Tad uzkarsē vēlreiz, gatavošanas beigās pievieno rumu.
5
Pilda tīros traukos un aizvāko.
6
Padoms: Ja jums nav ruma, to varat aizstāt ar konjaku, arī tas piedos neparastu aromātu un garšu.