Smalkais plūmju biezenis
Sastāvdaļas
- 2,5 kg plūmju
- 300 ml šampanieša vai dzirkstošā vīna
- 2 ēdk. cukura
- 2 paciņas vaniļas cukura
- 2 tējk. malta kanēļa
- 2 vaniļas pākstis
- 20 plūmju kauliņi
Ievārījumus, kurus vāra ilgi, ieteicams vārīt smagā katlā vai vismaz katlā ar biezu dibenu. Šādu ievārījumu var gatavot arī ar sarkanvīnu šampanieša vietā.
Pagatavošana
1
Plūmēm izņem kauliņus. 20 kauliņus pataupi.
2
Plūmes pildi katlā ar biezu dibenu un pievieno visus produktus, izņemot šampanieti.
3
Uz mērenas uguns maisot uzvāri un pielej šampanieti.
4
Ik pa laikam apmaisot, uz mazas uguns vāri aptuveni 3 stundas. Ja pietrūkst šķidruma, pielej vēl šampanieti.
5
Karstu pildi burciņās un aizvāko.