Plūmju un ķiršu marmelāde ar rozmarīnu
Sastāvdaļas
- ½ kg plūmju un ķiršu maisījuma brīvi izvēlētā proporcijā (var pievienot arī mazliet upeņu)
- 300 g cukura
- 20 g pektīna
- 1 svaigs rozmarīna zariņš
- šķipsna sāls
- citrona miziņa – pēc gaumes
Ievārījums, kuram galveno noti spēlēs rozmarīns. Ievārījums labi sader ar pankūkām, putrām un kā kūku pildījums.
Pagatavošana
1
Plūmēm un ķiršiem izņem kauliņus, liec katlā kopā ar rozmarīnu, uzliec vāku un uz lēnas uguns, pa reizei apmaisot, izsautē mīkstus. Izņem rozmarīnu.
2
Masu izberz caur sietu un uzvāri. Pektīnu iemaisi cukurā un pievieno augļiem, Pieliec pārējās sastāvdaļas, pavāri 10 minūtes.
3
Ar cepampapīru izklāj veidni. Lej tajā karsto augļu masu un atstāj uz diennakti sarecēt. Tad sagriez gabaliņos, apvārti cukurā un atļauj pažūt vēl diennakti.