Cepeškrāsnī ceptu plūmju ievārījums
Sastāvdaļas
- 1,5 kg plūmju
- 150 g valriekstu kodolu
- 200 g cukura
Izmēģini mazliet neparastāku ievārījumu - krāsnī ceptu plūmju ievārījumu. Ja garšo saldāks ievārījums, pārber vairāk cukura. Garšas uzlabošanai var pievienot arī vaniļas cukuru, vēstī žurnāls "100 Labi Padomi".
Pagatavošana
1
Sakarsē cepeškrāsni līdz 230 grādiem.
2
Plūmes pārgriez uz pusēm un izņem kauliņus. Pusītes cieši citu pie citas liec uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Raugies, lai plāts būtu pilna ar plūmēm.
3
Sadrupini riekstus un pārber plūmēm. Pārkaisi ar cukuru.
4
Liec cepeškrāsnī un cep, līdz cukurs karamelizējas. Ja vajag, plūmes apgrozi.
5
Karstas pildi burciņās un aizvāko.