Olas uzputo ar cukuru. Turpinot putot pievieno pienu, miltus, vaniļas pāksts saturu, malto kanēli un vēlreiz visu saputo.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Cepeškrāsnī liek čugna pannu, lai kārtīgi uzsilst. Ja nav čuguna pannas, var ņemt jebkuru citu pannu, bet rokturi aptin ar vairākās kārtās salocītu folliju ar spīdīgo pusi uz augšu. Pannai obligāti jābūt karstai, savādak nesanāks pankūkas! Pannu izņem, uz dakšas uzdur sviestu un iesmērē pannas malas. Pārejo sviestu atstāj pannā un liek atpakaļ cepeškrāsnī uz 1-2 minūtēm, lai sviests kārtīgi uzkarst. Pannā lej pagatavotu mīklu un cep pankūku 20 minūtes. Ja pankūka nav uzcēlusies, tad laiku var pagarināt.
Katlā ar biezu apakšu lej 1/2 gl ūdens un ieber cukuru. Ūdeni uzkarsē un maisa, kamēr cukurs izšķīst. Ābolus notīra, sagriež mazākos gabaliņos un ieber cukura sīrupā. Pievieno kanēļa standziņas, apsedz ar vāku un vāra 20 minūtes, kamēr āboli ir mīksti.
Gatavu pankūku izņem no cepeškrāsns, pa virsu kārto ābolus, pārkaisa ar pūdercukuru un uzreiz pasniedz.